HTML

Az ember - 1. rész: A jó hír

2008.08.10. 19:35 :: Szálka

 

Lévén itt az olimpia, ami az emberi teljesítmény, a békés versengés és újabban a brutális arc nélküli diktatúrák ünneplése, azt hiszem eljött az ideje hogy górcső alá vegyük az Illetékes egyik legfontosabb munkáját: magunkat.

Az úr munkája, mint a legtöbb esetben itt is a kitűnőtől  az értékelhetetlenig terjed, de egy ilyen nagyszabású projectnél ez érthető is. Mégis érdemes megpróbálni egyfajta átlagot vonni. A feladat gigászi, de hát ezért vagyok én itt.

Külcsín:

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ha belenézek a tükörbe, nagyjából meg vagyok elégedve. Nem hiányolok egy harmadik szemet vagy kardfogakat - az egész csomag rendben lévőnek tűnik. (Bár ismerjük be, a kopoltyú nagy királyság lenne.)

Ha ennél komolyabban el akarunk merülni a témába, sajnos rossz hírem van. Bárki, aki gyakran tömegközlekedik, az láthatja, hogy az ország rondaság problémája kezd nagyon elharapódzni. Biztos vagyok benne, hogy azok, akik a magazinokat és kozmetikai cégeket támadják azzal, hogy nem realisztikus szépségideált szuggerálnak a nép fejébe, mind autóval járnak. Ha buszoznának és látnák, hogy a csúnyaság milyen méreteket ölt, ők is hozzám hasonlóan üdvözölnék és támogatnák az óriáscégek harcát a rondaság ellen.

A „Szépség belülről fakad” túl jó duma ahhoz, hogy ne egy magányos csúnya embertől származzon.

Ennek ellenére el tudok képzelni elszigetelt eseteket, ahol a sok szétphotoshoppolt bulémiás modellfotó önértékelési problémákhoz vezet. Bár a Világteszt már így is temérdek hasznot hoz a társadalomnak, most ezt megfejelem még ezzel a kis módszerrel, ami segíthet hogy pontos képet kapj a külsődről:

Ha azon tűnődsz, hogy vajon sok-e rajtad a fölösleg, a válasz: igen.

(Gimnáziumi tanárok, ha ezt az idézetet ki akarjátok tenni a faliújságra, hogy a lányokat rávegyétek a helyes étkezésre, csak nyugodtan.)

Egy szó, mint száz az emberi külső alapvető vonásaira kitűnő jegyet adnék, ugyanakkor az egyes példányok kivitelezése komoly kívánni valót hagy maga után. Ez ügyben viszont nem várok az Illetékes beavatkozására. Ránk vár a feladat, mint közösségre, hogy reklámokkal és magazinokkal bezavarjunk mindenkit a plasztikai sebészhez, vagy legalább egy fitness terembe.

(Miheztartás végett: Te, kedves olvasó nem vagy az említett ronda egyedek között. Te egy gyönyörű emberi lény vagy és modellkedned kéne. A többiekkel van a gond. Nem hazudnék ilyesmiben.)

Hatékonyság:

Az ember az ismert univerzum leghatékonyabb gyilkoló gépe. Ez olyasmi, amire méltán lehetünk büszkék. Ezt sokan elfelejtik.

Nemrégiben épp egy frankó marhapörköltet ettem egy kollegámmal mikor egy vegetáriánus figura odasétált hozzám, és megkérdezte „Döglött állatot esztek?” a szokásos vegetáriánus jobb-vagyok-nálad hangvétellel.

Nem, nem ettem döglött állatot, legyilkolt állatot ettem. Az öléshez intelligencia kell. Legelni egy nyuszi is tud. Ez az, amiről az emberiség szól. Intelligencia, amivel egyre nagyobb fegyvereket gyártunk. Király. Mióta kifogytunk a méltó állatokból, egymást gyilkoljuk, mert nem maradt több kihívás. Alig várom, hogy a NASA találjon valamit, amivel összeakaszthatjuk a bajszunkat. Akkor derül ki a valódi hatékonyságunk.

Én hiszek abban, hogy mindenki abban hihet, amiben akar, és sosem lenne szabad valakit elítélni vagy üldözni a hitéért vagy világnézetéért. Ennek ellenére kijelenthetem:

A vegetáriánusok veszélyt jelentenek!

Támogatok minden törvényjavaslatot a vegetáriánusok regisztrációjáról és megfigyeléséről. Biztos, ami biztos.

Ők azok, akik míg mi a tápláléklánc csúcsára mészároltuk magunkat, addig megpróbáltak teadélutánt tartani a párducokkal. Mi húst eszünk olyan állatokból, akiknek ugyanakkora esélyük volt szétrúgni a seggünket, mint nekünk az övéket. Nem csóró növényeket. Zöldséget gyilkolni olyan, mint egészségesen benevezni a paralimpiára. Ráadásul a zöldség termeli nekünk az oxigént, míg az állatok elszívják előlünk. Gondolj bele. Visszatartják az egész fajt.

És nem eszem meg ezt a vegetáriánusok tovább élnek zöldséget sem. (Ha! Figyeled?) Ha olyan egészségesek, miért van az, hogy minden vegetáriánus akivel eddig találkoztam, úgy néz ki hogy tüdőgyulladást kapna ha erősebben ráfújnék?

Lehet hogy faevők iránt érzett irracionális dühöm egy kicsit eltérített a témától, az ember értékelésétől úgyhogy térjünk vissza a

A vegetáriánusok megeszik az esőerdőt!

 … elnézést, ez volt az utolsó. Szóval, ha tetszik, ha nem, vasmarokkal uraljuk ezt a bolygót, a legtöbb riválisunktól már csak annyi futja, hogy szánalmasan nagy szemekkel néz ránk, hátha megesik rajtuk a szívünk.

Kell ennél meggyőzőbb érv az emberi nem hatékonyságáról? Mindenre képesek vagyunk.

Pár éve még olyan gyorsan ment az információ amilyen gyorsan a futár hajszolni bírta a lovát. Most pedig épp egy varázsgépen osztom az észt, amit ti a saját varázsgépeteken olvastok. (De Szálka, ez nem varázslat – mondhatnád – ez „számítógép” meg „internet”. Tudod, hogy kell internetet építeni? Nem? Akkor bizony varázslat.)

Még szép, hogy ötöst adok.

 

Eddig úgy fest, kerek a jegy, meg vagyok elégedve az Illetékes munkájával. Kivételesen az emberekre vagyok pipa, mert csúnyák és/vagy vegetáriánusok. Hát készülj fel, mert nem ilyen rózsás a helyzet.

Még rengeteget lehetne javítani az Illetékes munkáján, az emberiségen. Erről a következő bejegyzésben lesz szó.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr75609613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sym 2008.08.21. 14:06:58

Na hol késik már a folytatás?
Én bírom a demagógiád :)
"Lehet hogy faevők iránt érzett irracionális dühöm egy kicsit eltérített a témától, az ember értékelésétől úgyhogy térjünk vissza a
A vegetáriánusok megeszik az esőerdőt!
… elnézést, ez volt az utolsó." LOL

Szálka 2008.08.21. 14:46:01

Azt gondoltam, addig nem írok többet, míg legalább egy kommentet nem kapok. Kösz, hogy írtál, nagy szolgálatot tettél a világnak, így még a héten folytatom.

sym 2008.08.21. 18:57:57

kell egy osztályzat is az eddigi munkásságodra?

Szálka 2008.08.21. 20:47:53

Úgy látom nem figyeltél :D. Nem az én munkásságom osztályozzuk, hanem az Övét. Mondjuk úgy, hogy nekem szólnak a postok, a jegyek az Illetékesnek.
süti beállítások módosítása