HTML

AZ UNIVERZUM - észrevételek és javaslatok

HA HELYESÍRÁSI HIBÁT TALÁLSZ NE COMMENTEZZ, HANEM IDE ÍRJ: forduljfelnyelvnaci@hotmail.com

HA ÚGY ÉRZED AZ OLDAL TARTALMA SÉRTI AZ ÉRZÉKENYSÉGEDET, IDE ÍRJ: sosemolvasomel@hotmail.com

Az ember - 2. rész: a rossz hír

2008.08.21. 20:54 :: Szálka

 

Mint az előző post-ból kitűnt, nagy általánosságban bírom az embereket. Mindazonáltal messze túl sok magyar génem van, hogy elégedett legyek valamivel.

A Hülyeség

Szétnézve a világban, hosszú ideig gondoltam, hogy egy hülyeség vírus söpört végig rajtunk a kilencvenes években, de aztán rá kellett jönnöm, hogy a hülyeség mindig is része volt az emberiségnek. Sőt, az tett minket naggyá. Hülyeség nélkül a nők nem kezdték volna feltételekhez kötni a szexet, így a pasik sosem kezdtek volna civilizációt építeni. Sosem hódítottuk volna meg az óceánokat, hogy lemészároljuk a túlpartján élőket. Senkit sem találtunk volna, aki jó ötletnek találja, hogy rálőjük a Holdra egy fémcsőben. A Hülyeség áll minden nagyobb teljesítményünk mögött, és ezért köszönetet mondok. Azt hiszem vírus, ami végigsöpört rajtunk, mint egy Bibliai csapás nem hülyeséget okozott, hanem egyszerű unalmasságot.

A vírus

Őseink eszelősen izgalmas népek voltak.  Volt például egy eseményük, aminek a címe „Gyermekek keresztes háborúja”. Ebben a címben minden benne van, amit tudnod kell az eseményről. Friss, frappáns koncepció, izgalom, rejtély… sőt Hatodik Érzék szintű csavar a végén, mikor kisül hogy az egész egy rendkívül kreatív rabszolgagyűjtő akció… Állat! Az IMDB-n adok száz pontot, (vagy mi a halált lehet adni az IMDB-n)! Vesd ezt össze, mondjuk az „Öböl háborúval”. A zaj, amit hallasz, az a horkolásom.

Ha a videó tékában meglátnám a Gyermekek keresztes háborúját, beteget jelentenék, pattogatnék hat liter pop cornt és átszaladnék egy haveromhoz, hogy HD-ban nézhessem. Ha mellé bonuszban kapnám az Öböl Háborút, talán átpörgetném, hogy megnézzem a robbanásokat. Talán.

Még az előző század eleje is izgi volt. Olyan század volt ez, amiben ha egy apró figura megkérdezte egy néptől, hogy „Hé, nem akartok kinevesíteni egy csomó szuperembert és leigázni a világot?” a németek egységesen azt felelték „Dehogynem, jó ötlet.”. Marhaságnak marhaság, de hé, legalább volt vállalkozó kedv. Kétrészes világháború, atombombák, Marilyn Monroe… egész sokáig rendben ment minden, eltekintve persze attól, hogy mi, mint nemzet valamennyi konfliktusban egy néma tenor rátermettségével választottunk oldalt.

„Látod azt a figurát a „Főgonosz” kitűzővel, aki épp egy sikoltozó lányt kötöz a sínekre miközben eszelősen nevet? Szimpatikus figura, legyünk a barátai.”

Még a hatvanas-hetvenes, sőt nyolcvanas évek is tudott ütni a maga módján. Több ízben majdnem darabokra bombáztuk a bolygót, szóval ez a generáció is tudott mulatni. Ugyanakkor már elkezdtek gyülekezni a baljós felhők, és aki tudta hol keresse, tisztán látta a jeleket.

A szovjetúniónak vége volt, így a James Bond filmek lényegében hiteles rosszfiúk nélkül maradtak, a Robotzsaru 3-ban nem folyt vér hogy gyerekek is nézhessék… Valami nem stimmelt, és én ezt már akkor tudtam.

Aztán elérkeztünk a jelenhez. Egy olyan világba, ahol az emberek annyira elvesztették a tartásukat, hogy ha bemész egy könyvesboltba, külön szekrényt találsz az önsegítő könyveknek. Rendszeres olvasóim tudják, hogy az élet legtöbb kérdésére álmomból felköltve is tudom a választ, de attól még én is messze vagyok, hogy azt mondjam: Akkora király vagyok, hogy írok egy útmutatót az élethez a többieknek. (Persze, te csak az istennek próbálod megmondani, hogy végezze a munkáját, mondják most az okos mikulások. De tudjuk, neki sokkal könnyebb dolga van, mint neked vagy nekem.)

Olyan korban élünk ahol Adam Sandler filmjei általában átütik a százmillió dolláros bevételi határt. Várok egy picit, hogy ennek a súlyát megérezd. ADAM SANDLER! Hány embernek lehet annyira sötét, kilátástalan és unalmas az élete, hogy két óra Adam Sandler-rel kikapcsolódásnak tűnjön? (Nem beszélve arról, hogy Adam Sandler Ben Stiller néven is dolgozik, így kétszer annyi borzalmat tud a képünkbe lapátolni.)

Japán, ami valaha nindzsáiról és hatalmas péniszéről volt híres, ma csöndben gyártja a gyermekmolesztálás szimulátor játékait.

Szóval kérném az Illetékest, hogy eresszen ki egy retrovírust, és adja vissza az emberiségnek a tökeit. Ha ehhez egy újabb világháború kell, hát legyen. (Lehet, hogy az Illetékes is így látja a dolgot, és ezért rendezgeti a sakktáblát a ruszkiknál és a kínaiaknál. Ha így van, gratulálok neki, egyre gondoltunk.)

Osztályzat

Az emberiség lényegében egy szerethető banda. Persze van hely a fejlődésre, de hát éppen ez a szépsége. A „befejezetlen műremek” épp attól műremek hogy befejezetlen. (Mély.)

Az elmúlt húsz évvel azonban nem tudok egyet érteni. Jó, a világméretű hálózat, ahol meztelen nők és magányos emberek macskáinak fotóit tárolhatjuk egy pozitív irányba tett lépés volt, de ez az egy ami eszembe jut. Tehát egyelőre az ajánlott jegy:

4

 

Emlékeztetnék mindenkit, hogy ez ajánlott jegy, és csak a kilencvenes, kétezres évek húzták le ennyire. Ha a kétezer tízes évek izgalmasabbnak bizonyulnak, a jegy is kerekedik. Ti mit gondoltok?

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr45626674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sym 2008.08.22. 17:06:06

ha már neked ezek jelentik a tököket, miért nem említed azt a cirkuszt, ami "terrorizmus elleni harc" néven fog bevonulni a történelem könyvekbe?
ugyanakkora átcseszés.
és az önsegítő könyvek is csak a szerzőjük meggazdagodását szolgálják. ugyanaz az eredménye, mintha gyerekeket adnának el rabszolgának.
szerintem a világ mit sem változik/változott, ami a hülyeséget, szörnyűséget (neked izgalmat) illeti... sőt. egyre több a robbanás/mell/valóságshow...
süti beállítások módosítása