HTML

AZ UNIVERZUM - észrevételek és javaslatok

HA HELYESÍRÁSI HIBÁT TALÁLSZ NE COMMENTEZZ, HANEM IDE ÍRJ: forduljfelnyelvnaci@hotmail.com

HA ÚGY ÉRZED AZ OLDAL TARTALMA SÉRTI AZ ÉRZÉKENYSÉGEDET, IDE ÍRJ: sosemolvasomel@hotmail.com

Az Állatvilág – Inspirált munka, amit tönkretesz néhány felesleges részlet

2008.07.19. 00:01 :: Szálka

Lehet, hogy ezt csak az alig fél órája benyomott rántott csirkemell mondatja velem, de az állatvilág az Illetékes egyik jobb munkája.

Az állatvilág nem csak hogy finom, de szórakoztató is. Majmos filmek, „cicák szerencsétlenkednek” youtube videók, a kutyám, ahogy megpróbál megvédeni a porszívótól… a világ sokkal szürkébb lenne ezek nélkül.

Szóval még akkor is képes vagy élvezni az állatvilágot, ha ne adj isten vegetáriánus vagy. (pff.)

Persze vannak állatok amik tervezésénél egyértelműen az járt az Illetékes fejében, hogy minél hatékonyabban tudjon minket apró véres darabokká konvertálni, mint a medve, az oroszlán vagy a delfin. Nekem viszont nincs problémám a ragadozókkal. Úgy értem, szükség volt valamire, ami kinyírja a lassabb-butább embertársainkat a génkészletből addig, amíg fel nem találjuk a saját kiválasztó rendszerünket: a motorizált közlekedést.

Ma pedig ezek a nemes ragadozók egy fontos leckét tanítanak meg az állatkertbe látogató gyerekeinknek: ha nem tartasz lépést a versenytársaiddal, azok koszos kölykei mogyorókat fognak rád dobálni, miközben egy ketrecben kuksolsz.

Ez eddig ez egy kitűnő osztályzat igaz? Az állatok finomak, szórakoztatóak, sőt, néha kihívást is jelentenek. Hol a probléma?

A fekete leves:

Itt ülünk a tápláléklánc tetején - esszük a hamburgert miközben kakasviadalt nézünk. Ez mind szép és jó. Köszönjük. De meg kell kérdeznem: Miféle kifordult, beteg gondolatsor vezethetett a szúnyog koncepciójához? Az Illetékes a vázlatait lapozgatta, és eszébe jutott: „Megvan, mi hiányzik! Egy ilyen kis vérszívó, zümmögő genyó ami tízezrével támad! Ez lesz minden tóparti buli fénypontja!”.

Ez épp ez az a sutyerák hozzáállás, ami alighanem az influenza vagy Balázs teremtése mögött áll, és ami miatt a legtöbbünknek komoly gondjai vannak ezzel a világgal.

A szúnyog persze csak jele egy nagyobb problémának. Azzal nincs bajom, ha egy ragadozó embert eszik – a verseny jót tesz nekünk és a legtöbb emberre amúgy is ráfér néhány állkapocs. De az idegesítő, kellemetlen kis állatkák dühítenek – a pióca, a fülbemászó, a bélféreg… semmi hasznuk sincs, azon kívül hogy a mi létezésünket teszik kicsit pocsékabbá. Nem véletlen hogy a mexikóiak annyit lövöldöznek a levegőbe. Náluk annyi ilyen tetves kis állat van, hogy azt remélik, eltalálják a felelőst odafent.

Míg az Illetékes sok hibáját rendbe tudjuk hozni (ld. zseblámpa, penicillin, etc.) az idegtépő állatok nagy részét olyan nagy hozzáértéssel integrálta a rendszerbe, hogy csak más állatokkal együtt fogjuk tudni kiirtani őket, ami megint egy elég szemét húzás

Az ajánlott jegy:

4 –

Eredetileg kettest adtam, a de a poszt írása óta voltam KFC-ben, és elcsíptem a Szájkosaras Kosaras végét, amik meggyőztek arról, hogy még a szúnyogokkal együtt is kis árat fizetünk az elsőrangú étkezésért és szórakoztatásért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr77575177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása